cropped-512-512-1.png

ИСТОРИЯ
Здравейте, на всички които искате да научите нещо за нас или по-точно нашата история.


Това е историята на един български мото клуб, от началото до днес, без да се впускаме в подробности.
Тя започва така: “Идеята” като такава я е имало много по-отдавна или за да бъда по-ясен много преди аз да стана моторист. 


Темата за създаване на МОТОКЛУБ в гр.Панагюрище е дъвкана много пъти и години, но до създаването на нашият МК такъв не е регистриран в града ни.


Един ден, или по-точно една вечер след 4-5 часово спорене „на маса” след закупуването на поредния мотоциклет в града ни, аз и още няколко моториста взехме простото решение, че вече сериозно трябва да се погледне по въпроса за УЧРЕДЯВАНЕ на мотоклуб и в гр. Панагюрище, за да можем мотористите в града ни да се обединим под едно общо крило. 


Решихме че за да има такъв, и за да е по-справедливо, трябва да поканим абсолютно всички рокери, мотористи, стари кучета и новобранци, който карат или са карали някога мотори (нали все пак обединяващата сила за едно такова учреждение са моторите и карането им). 


Датата на събирането беше обявена по тукашният местен телевизионен канал Астра-Пан, а някои бяха поканени устно. На самото събрание присъстваха общо около 27 колеги. Имаше и такива който не дойдоха незнайно по каква причина, но това си е по тяхно желание, никой не караме насила, тъй като не всеки чувства нещата по този начин. 

Но да продължим нататък.


Решено беше да се създаде мотоклуб с име “Dark Angels” (“Тъмни Ангели”), което име беше сменено след известно време на “Iron Brothers” (“Железни Братя”) поради ред причини който не е нужно да отбелязваме. 


След преминаването на клуба ни през известни перипети и време на застой (от около една година) за развитието на клуба, от тогавашните 27 човека останахме само тези които наистина държат на идеята „мотористите в град Панагюрище да са обединени в един общ мотоклуб”.


И така официално от 23.09.2009г. имаме учреден действащ мотоклуб “Железни Братя”.

Същият месец успяхме да подадем документи за БМА (Българска Мото Асоциация) и официално получихме статут кандидат членове.


Всички 16 братя членуващи в клуба се гордеем, и ще положим всички усилия да се развиваме и вървим само напред.Всяка събота след 20:30 часа имаме „отворени врати” в клубната ни къща, която се намира на околовръстният път преди бензиностанция Лукойл. Ако някой иска да се види с нас, може да дойде да изпием по бира, да си поговорим за мотори.